Hoe maak je zonnepanelen schoon?

Geplaatst door Suzanne Jekel op 10-mei-2023 13:23:00

Oh nee! Ligt er geen hondenpoep op de stoep, dan ligt er wel vogelpoep op je dak. In deze blog vertellen we je alles over het schoonhouden van je zonnepanelen. Hoe maak je zonnepanelen schoon? Hoe vaak moet je zonnepanelen schoonmaken? Of is zonnepanelen reinigen onzin?

Lees meer

Topics: zonuren

Welke invloed heeft het weer op je zonnepanelen?

Geplaatst door Suzanne Jekel op 3-mei-2023 14:00:00

Wat voor invloed heeft het weer op de opbrengst van je zonnepanelen? Wij zochten het voor je uit en vroegen experts het hemd van het lijf over wind, regen, onweer, hagel en sneeuw.

Lees meer

Topics: zonuren

Hoger energielabel door zonnepanelen huren

Geplaatst door Suzanne Jekel op 3-mei-2023 10:44:00

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig je huis is en wat je kunt doen om dit te verbeteren. Zonnepanelen verbeteren het energielabel. En dat is interessant voor de waarde van je woning.

Lees meer

Topics: besparen, duurzaam

Werk je vanuit huis? Hier zijn 5 manieren om duurzaam warm te blijven

Geplaatst door Marden De Maeyer op 26-apr-2023 14:30:00

Donkere ochtenden, rood en geel in de bomen en pepernoten in de schappen; de winter komt eraan. Hoe help jij jezelf duurzaam de winter door? We geven je 5 tips.

Lees meer

Topics: duurzaam

Zonnepanelen huren met buren: deze buren kregen allebei 150 euro

Geplaatst door Suzanne Jekel op 26-apr-2023 10:15:00

Een goede buur, is beter dan een verre vriend. Dat gezegde gaat helemaal op voor Peter en Fred, twee buren uit Velzen die elkaar aan zonnepanelen hielpen. Je leest hier hoe ze elkaar (letterlijk) in het zonnetje zetten en profiteerden van 150 euro cashback!

Lees meer

Topics: besparen, duurzaam

Zonnepanelen en de salderingsregeling: 5 vragen

Geplaatst door Laura Beukers op 19-apr-2023 15:00:00

Wist je dat je met zonnepanelen op meerdere manieren bespaart? Ten eerste wek je zelf je eigen energie op, waardoor jouw energierekening een stuk lager uitvalt. Daarnaast bespaar je ook flink dankzij de salderingsregeling. Met de salderingsregeling kun je zelfs je complete energiekosten terugverdienen! Maar wat houdt saldering precies in, wat gebeurt er met de salderingsregeling in 2023, en wat is nu de eerste stap? In deze blog lees je de 5 meest gestelde vragen – met antwoorden – over de salderingsregeling en zonnepanelen.

Lees meer

Topics: zonnepanelen, besparen, saldering

Zoveel stroom wekken we op met zonnepanelen op elk Nederlands dak

Geplaatst door Marden De Maeyer op 19-apr-2023 10:47:00

Dit jaar bereikte Nederland een grote zonne-mijlpaal: 1 miljoen huizen zijn nu voorzien van zonnepanelen! Samen zijn alle zonnepanelen in Nederland goed voor een vermogen van rond de 7 miljoen KW! Dat is goed nieuws natuurlijk, maar we kunnen nog veel verder met de verduurzaming van Nederland. Hoeveel energie kunnen alle Nederlandse daken samen opbrengen?

Lees meer

Topics: zonnepanelen, duurzaam

Trends in duurzaamheid

Geplaatst door Meryem Barut op 13-apr-2023 10:00:00

Duurzaamheid is al tijden hét topic. Een hele generatie groeit er momenteel mee op: hoe kunnen we de aarde zo schoon mogelijk nalaten voor de volgende generaties? Een duurzame samenleving is makkelijker te realiseren dan verwacht wordt. Maar wat zijn dé trends op het gebied van duurzaamheid: nu of in de toekomst? We delen er vijf.

Lees meer

Topics: duurzaam

Verduurzaam je huis: 5 praktische tips

Geplaatst door Meryem Barut op 12-apr-2023 10:48:00

 

Een duurzame maatschappij: het ideaalbeeld van velen! Ook in en rond het huis zijn er veel mogelijkheden om te verduurzamen. Van afvalscheiding tot hergebruik van plastic zakjes. Met relatief kleine investeringen kun je een groot verschil maken! Huur bijvoorbeeld zonnepanelen of schaf een hybride warmtepomp aan. We geven je vijf praktische tips waarmee je jezelf én het milieu een plezier doet.

Lees meer

Topics: duurzaam

5 tips voor een lagere energierekening

Geplaatst door Meryem Barut op 5-apr-2023 16:30:00

Hoe fijn zou het zijn: je energierekening die steeds lager wordt. En dus meer geld voor boodschappen, leuke tripjes of gewoon op de bank! In onzekere tijden geen overbodige luxe. Maar wat zijn de mogelijkheden? En waar begin je? In deze blog geven we vijf slimme tips om thuis op je energiekosten te besparen. Ons advies: begin vandaag nog. Je gaat er al snel van profiteren.

Lees meer

Topics: besparen, duurzaam

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele blog

Ben jij je aan het verdiepen in zonnepanelen en andere vormen van duurzame energie? Meld je aan voor onze blog updates, en lees alles over:

  • Duurzaamheid & slimme energie
  • Zonnepanelen, warmtepompen en meer
  • Allemaal wanneer het jou uitkomt

Meld je hier aan!

Recente berichten