Verduurzaam je huis: 5 praktische tips

Geplaatst door Meryem Barut op 12-apr-2023 10:48:00

 

Een duurzame maatschappij: het ideaalbeeld van velen! Ook in en rond het huis zijn er veel mogelijkheden om te verduurzamen. Van afvalscheiding tot hergebruik van plastic zakjes. Met relatief kleine investeringen kun je een groot verschil maken! Huur bijvoorbeeld zonnepanelen of schaf een hybride warmtepomp aan. We geven je vijf praktische tips waarmee je jezelf én het milieu een plezier doet.

Tip 1: Bespaar gas met een warmtepomp

Houd je van groen, schoon en besparen? Dan is de hybride warmtepomp een echte aanrader. Je sluit de pomp aan op je huidige CV-ketel en verwarmt je huis door warmte te halen uit natuurlijke bronnen (in dit geval de buitenlucht). Alleen als je de warmwaterkraan aanzet of als je huis te koud wordt, draagt je CV-ketel bij. Hierdoor kun je tot wel 80 procent op je gasverbruik besparen. De voordelen voor het milieu spreken voor zich 😉. 

Tip 2: Slimme thermostaat 

De slimme thermostaat is al jaren populair, dus hoort zeker in dit rijtje thuis! Vooral omdat er steeds intelligentere modellen op de markt komen. Het voordeel van de slimme thermostaat is dat je vrijwel alles kunt instellen. Hoe laat moet de verwarming bijvoorbeeld aan in je woonkamer? Wanneer wil je dat-ie automatisch uitgaat? En wil je dat de verwarming ook afslaat als er een raam openstaat? Precies: zo verbruik je dus nooit overbodige energie. 

Tip 3: Handige app op je telefoon

Wist je dat er tegenwoordig veel slimme apparaten zijn die je met een app kunt bedienen? Ideaal als je de koelkast even een tandje lager wilt zetten, het licht vergeten was uit te zetten of de rolluiken alvast wilt laten zakken zodat de airco niet aan hoeft ’s avonds. Je regelt alles met een tik op je telefoon.

Tip 4: A-kwaliteit zonnepanelen op je dak 

Zonnepanelen mogen natuurlijk niet in dit overzicht ontbreken. Je huis verwarmen dankzij de zon is een van de beste en meest milieuvriendelijke uitvindingen. De zon is immers een onuitputtelijke bron van energie en ook nog eens 100 procent schoon. En, via HalloStroom kun je de zonnepanelen nu ook huren. Dan betaal je maandelijks een vast bedrag en kun je de panelen na tien jaar overnemen voor 50 euro per stuk. Als je dat wilt tenminste. Geen grote investering nodig dus, dat scheelt! HalloStroom installeert de panelen voor je en zorgt kosteloos voor reparatie of vervanging als dat nodig is. Reken maar op een lagere energierekening. 

Tip 5: Ontspullen maar!

Consuminderen is een populaire term. En het is hard nodig. Want wat hebben we veel spullen verzameld de afgelopen jaren. We laten zelfs vliegtuigen uit China overkomen vol hebbedingen, kleding en overbodige spullen. Als tegengeluid is het momenteel een trend om te ontspullen. Oftewel, je huis opruimen en vaak ook voor een bepaalde periode niets nieuws aanschaffen. Je zal zien: het komt je humeur, het klimaat én je portemonnee ten goede. Dan kun je die besparing mooi investeren in je warmtepomp, zonnepaneel of slimme thermostaat.

Wek je eigen energie op

Is zonnepanelen huren iets voor jou? Check dan nu of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen met de online dakcheck!

Check je dak

Topics: duurzaam

Wij zeggen hallo tegen de nieuwe energiewereld

Die energie is 100% duurzaam en hernieuwbaar, zonder vieze bijsmaak. Opgewekt door duizenden huishoudens tegelijk in plaats van vervuilende kolencentrales. En vrij te delen met iedereen. Wij gaan die energie bereikbaar maken. Voor iedereen. Dat is het doel van HalloStroom. Daar werken wij elke dag aan.

Doe jij mee? Lees nu meer over het huren van zonnepanelen bij HalloStroom.

Wil je weten of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen?

Doe nu de HalloStroom dakcheck en ontvang een geheel vrijblijvende dakanalyse!

Meld je hier aan!

Recente berichten