Trends in duurzaamheid

Geplaatst door Meryem Barut op 13-apr-2023 10:00:00

Duurzaamheid is al tijden hét topic. Een hele generatie groeit er momenteel mee op: hoe kunnen we de aarde zo schoon mogelijk nalaten voor de volgende generaties? Een duurzame samenleving is makkelijker te realiseren dan verwacht wordt. Maar wat zijn dé trends op het gebied van duurzaamheid: nu of in de toekomst? We delen er vijf.

Minder bezit, alleen gebruik

Je ziet het steeds meer: huurauto’s, leenfietsen, scooters op afroep. Bezit is steeds minder belangrijk. Veel mensen zien de voordelen van tijdelijk gebruik: goed voor je portemonnee en goed voor de verduurzaming van de aarde. Daarnaast ben je door spullen te huren niet de eigenaar en heb je dus ook niet de zorgen als iets kapotgaat. Of dat nu om gereedschap, vervoersmiddelen of duurzaamheidsaanpassingen aan je huis gaat.

Zonnepanelen huren

Huur bijvoorbeeld zonnepanelen, zonder investering en zonder eigen verantwoordelijkheid. Hallostroom is door de focus op verhuur een van de trendsetters. Op deze manier is energiebesparing voor iedereen mogelijk – ook als je zelf geen dure zonnepanelen wil of kan kopen. Een mooie oplossing dus! Dankzij een klein verhuurbedrag per maand, de volledige installatie van de panelen en uitsluitend gebruik van A-kwaliteitspanelen neemt HalloStroom een enorme vlucht. Steeds meer mensen kiezen ervoor zonnepanelen te huren en zo flink op hun energierekening te besparen.

Hybride warmtepomp

Inmiddels heeft HalloStroom ook een volgende stap gezet: de verkoop van hybride warmtepompen. Een warmtepomp wint warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater en zet deze om in bruikbare energie. Op een slimme manier: hij werkt samen met je CV-ketel om je woning grotendeels te verwarmen. Alleen als het vriest of als je de warme kraan aanzet, slaat je CV-ketel aan. De warmtepomp draait op stroom, dus je stroomverbruik neemt iets toe. Tegelijkertijd gebruik je aanzienlijk minder gas. Dus als je de stroom ook nog eens zelf opwekt met behulp van zonnepanelen, dan heb je win-win. Minder CO2-uitstoot en een lagere energierekening!


Jonas01Maar HalloStroom gaat en denkt verder. Het uiteindelijke doel is om een one stop shop te zijn om de gehele woning te verduurzamen. Daarbij horen bijvoorbeeld ook een laadpaal en thuisbatterij. “Wij zijn altijd een jong en tegendraads bedrijf geweest”, zegt Jonas Streng, een van de eigenaren. “Ons doel was en is om het voor de consument makkelijk te maken om te verduurzamen. Zonder verborgen kosten. Zonder gedoe. Zonder zorgen. We hebben altijd gefocust op goede kwaliteit en transparantie. Die lijn zetten we voort, ook als we innoveren en meegaan met de trends.”

Snel en voordelig: de laadpaal

Onze vierde duurzaamheid tip gaat over vervoer. Rijd je bijvoorbeeld al een elektrische auto? Of zit dat in de planning? Dan is een laadpaal aan huis een aanrader. Veel autobezitters gingen je al voor, want het scheelt een hoop! Vooral gedoe en kosten. Je laadt je auto namelijk op tegen het normale energietarief en kunt ‘m ieder moment van de dag opladen. Bovendien zijn ook voor laadpalen interessante subsidies beschikbaar. Zodra HalloStroom ook laadpalen aanbiedt, geven we een seintje. Houd in elk geval ook onze website in de gaten.

Energie cadeau geven

En dan de laatste tip: de thuisbatterij! Deze is bedoeld om energie achter de meter op te slaan. Ideaal als je zonnepanelen hebt, omdat je zo jouw overschot aan opgewekte energie op een later tijdstip kunt gebruiken. Mooie reserve! In de toekomst kun je jouw energie via HalloStroom bovendien delen met wie jij wilt. Of je geeft het cadeau. Mag ook! We weten zeker dat ook jij mensen in je omgeving hebt die blij worden van een duurzame maatschappij.

Wek je eigen energie op

Ben je geïnteresseerd in het huren van zonnepanelen? Check dan nu of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen met de online dakcheck!

Check je dak

Topics: duurzaam

Wij zeggen hallo tegen de nieuwe energiewereld

Die energie is 100% duurzaam en hernieuwbaar, zonder vieze bijsmaak. Opgewekt door duizenden huishoudens tegelijk in plaats van vervuilende kolencentrales. En vrij te delen met iedereen. Wij gaan die energie bereikbaar maken. Voor iedereen. Dat is het doel van HalloStroom. Daar werken wij elke dag aan.

Doe jij mee? Lees nu meer over het huren van zonnepanelen bij HalloStroom.

Wil je weten of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen?

Doe nu de HalloStroom dakcheck en ontvang een geheel vrijblijvende dakanalyse!

Meld je hier aan!

Recente berichten