5 tips voor een lagere energierekening

Geplaatst door Meryem Barut op 5-apr-2023 16:30:00

Hoe fijn zou het zijn: je energierekening die steeds lager wordt. En dus meer geld voor boodschappen, leuke tripjes of gewoon op de bank! In onzekere tijden geen overbodige luxe. Maar wat zijn de mogelijkheden? En waar begin je? In deze blog geven we vijf slimme tips om thuis op je energiekosten te besparen. Ons advies: begin vandaag nog. Je gaat er al snel van profiteren.

 

Tip 1: Vraag subsidie aan

Vast niet de tip die je verwachtte, maar wel interessant. Want met een toegekende subsidie wordt energiebesparing nog aantrekkelijker. Wat houdt zo’n subsidie in? Je ontvangt geld om je woning te verduurzamen en bespaart op de langere termijn op je energierekening. Milieu Centraal heeft alle landelijke, provinciale en gemeentelijke subsidiepotjes overzichtelijk vermeld. Er is bijvoorbeeld subsidie om je dak, gevel, vloer en ramen te isoleren. De moeite waard om eens rond te neuzen dus.

Tip 2: Isoleer je huis (en begin desnoods klein)

En dat brengt ons bij punt 2. Want energiebesparing begint natuurlijk met je woning goed isoleren. Daarbij moet je niet alleen aan je muren, vloer en dak denken – hoewel isolatie daarvan je veel rendement gaat opleveren. Ook ramen en deuren zijn belangrijk voor je energierekening. Omdat je deze vaak opent en sluit, gaat veel warmte en dus energie verloren. Daaraan kun je iets doen met grote aanpassingen zoals dubbel glas of zelfs HR++-glas met isolatiewaarde, maar je kunt ook klein beginnen. Bijvoorbeeld door tochtstrips te plaatsen. Alle beetjes helpen!

Tip 3: Huur zonnepanelen zonder zorgen

Denk je al een tijd over zonnepanelen vanwege de enorme besparing, maar zie je op tegen de investering en verantwoordelijkheid? Tegenwoordig kun je via HalloStroom zonnepanelen van A-kwaliteit huren. Je betaalt dan een vaste prijs per maand en hebt geen enkele zorg. Alles wordt voor je geregeld en is verzekerd. En je merkt het direct aan je dalende energierekening! Doe de online dakcheck en bekijk gelijk of jouw dak in aanmerking komt en wat de huurkosten zijn. Leuk detail: zonnepanelen kunnen op bijna ieder dak worden geplaatst!

Tip 4: Schaf (met subsidie) een warmtepomp aan

Warmtepompen zijn populair. Logisch, want ze hebben minder negatieve impact op het klimaat dan een cv-ketel. Daarom kun je nu in veel situaties een subsidie krijgen. Laat je goed informeren welk type warmtepomp voor jouw woning geschikt is. Er zijn namelijk drie soorten: een volledig elektrische warmtepomp, een hybride warmtepomp en een ventilatie warmtepomp. Bij HalloStroom raden we de aankoop van de hybride warmtepomp aan. Deze kun je op je huidige cv-ketel aansluiten, waarna ze slim samenwerken. Zo verwarmt deze warmtepomp de woning grotendeels, totdat het vriest of als je de warme kraan aanzet. Dan neemt je cv-ketel het weer even over. Op deze manier kun je tot wel 70 procent op je gasrekening besparen! Een slimme investering.

Tip 5: Trek die stekker uit het stopcontact

Wist je dat de meeste elektrische apparaten ook stroom verbruiken als je ze niet gebruikt? Je herkent deze sluipverbruikers vaak aan hun externe stroomtoevoer, zoals een kabel of adapter. Denk bijvoorbeeld aan de lader van je mobiele telefoon, de televisie, het koffiezetapparaat en de printer. Door wat vaker de stekker uit het stopcontact te trekken, kun je vele tientjes besparen. Te veel werk? Denk dan aan een doordrukstekker met een aan- en uitknop. Of plaats bepaalde apparaten in een stekkerdoos, zodat je die makkelijk tegelijk kunt uitschakelen. Wel even erop letten dat je niet per ongeluk de koelkast of vriezer ontkoppelt …

Wek je eigen energie op

Laat het idee van een lagere energierekening jou stralen? Check dan nu of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen met de online dakcheck!

Check je dak

Topics: besparen, duurzaam

Wij zeggen hallo tegen de nieuwe energiewereld

Die energie is 100% duurzaam en hernieuwbaar, zonder vieze bijsmaak. Opgewekt door duizenden huishoudens tegelijk in plaats van vervuilende kolencentrales. En vrij te delen met iedereen. Wij gaan die energie bereikbaar maken. Voor iedereen. Dat is het doel van HalloStroom. Daar werken wij elke dag aan.

Doe jij mee? Lees nu meer over het huren van zonnepanelen bij HalloStroom.

Wil je weten of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen?

Doe nu de HalloStroom dakcheck en ontvang een geheel vrijblijvende dakanalyse!

Meld je hier aan!

Recente berichten