Werk je vanuit huis? Hier zijn 5 manieren om duurzaam warm te blijven

Geplaatst door Marden De Maeyer op 26-apr-2023 14:30:00

Donkere ochtenden, rood en geel in de bomen en pepernoten in de schappen; de winter komt eraan. Hoe help jij jezelf duurzaam de winter door? We geven je 5 tips.

De omstandigheden van 2020 hebben velen van ons al laten ervaren hoe het is om steeds vaker thuis te werken. Nu een tweede golf van COVID-19 huishoudt in Europa zal een groot deel van de werkenden terugkeren naar hun eigen werkkamer.

Met de komst van de winter wordt deze druk alleen maar hoger. De kou zorgt ervoor dat je de ramen op kantoor niet meer open kan houden, en bedrijfsborrels kunnen ook niet meer in de open lucht. Bovendien zullen bladeren- en sneeuwval, zoals elk jaar, hun tol heffen op de sporen.

Als we allemaal thuis zitten deze winter moeten we onszelf afvragen: “hoe houd ik mezelf thuis warm op een duurzame manier?” Wij hebben 5 tips voor je om jezelf op milieuvriendelijke wijze de winter door te helpen!

1. Draag truien en meerdere lagen

Het dragen van truien over je normale kleding is niet alleen supercomfortabel en stijlvol, het kan je ook lekker warm houden! Omdat je meerdere lagen stof draagt ontstaat er een isolerende laag lucht. Deze lucht zorgt ervoor dat de koude lucht van buiten niet bij je kan komen! Dit principe kun je ook toepassen door bijvoorbeeld twee paar sokken te dragen of door een deken om je heen te slaan. Kies wol of fleece voor de beste bescherming tegen de kou. Komt die gebreide trui van je oma toch nog van pas!

2. Eet en drink verwarmende dingen

De juiste keuzes in wat je eet en drinkt kunnen je ook warm maken. Gember is bijvoorbeeld heel effectief in het activeren van het verwarmingssysteem van je lichaam. Het is makkelijk te drinken als thee en ook nog eens heel lekker! Verder kan écht wintervoedsel zoals zoete aardappel, muskuspompoen en cashewnoten je helpen met binnenin warm blijven zonder dat je de thermostaat erbij nodig hebt. Bonuspunten als je de oven gebruikt om ze klaar te maken, zodat je extra hitte het huis in laat komen!

3. Ga boven zitten

Deze tip bedenk je je misschien minder snel, maar het kan een groot verschil maken: als je een bovenverdieping hebt, of zelfs een zolder, waar je kan werken, ga daar zitten. Warme lucht is lichter dan koude lucht, wat betekent dat het opstijgt. De koudste lucht vind je dus dichter bij de grond, en hoe hoger je gaat, hoe warmer. Dit werkt zo goed dat het luchtballonnen laat vliegen! En als het luchtballonnen kan laten vliegen, kan het jou ook warmhouden.

4. Blijf actief

Dat je binnenzit betekent niet dat je niet kan sporten! Iedereen weet dat het gezond is om elke dag wat te bewegen, en dat het je op kan warmen. Maar daarvoor hoef je echt niet buiten door de regen en sneeuw te gaan rennen of fietsen! Voor iedereen die binnen zit zijn er op internet talloze home work-outs te vinden. Probeer bijvoorbeeld voor 7 minuten de oefening uit deze routine te doen. Koud zal je het niet meer hebben!

5. Verwarm je huis met duurzame energie

Met een elektrische verwarming en duurzame energie kun je je hele huis instellen op de winter, en op thuiswerken. De technologie wordt steeds beter op alle fronten: zo is verlichting en verwarming nu efficiënter dan ooit, en zonnepanelen gaan steeds meer opbrengen per paneel. Geen betere tijd dan nu dus om ze op je dak te leggen! Bovendien verlagen ze in de meeste gevallen ook nog je energierekening. Houd je meer over voor warme chocola en speculaas!

Kortom, er zijn een hoop dingen die je kan doen om warm te blijven in de wintermaanden zonder daarbij het milieu aan te tasten. Wil je meer weten over het huren van zonnepanelen of erachter komen of jouw dak geschikt is? Lees dan meer op de website, of doe hier de gratis dakcheck!

Topics: duurzaam

Wij zeggen hallo tegen de nieuwe energiewereld

Die energie is 100% duurzaam en hernieuwbaar, zonder vieze bijsmaak. Opgewekt door duizenden huishoudens tegelijk in plaats van vervuilende kolencentrales. En vrij te delen met iedereen. Wij gaan die energie bereikbaar maken. Voor iedereen. Dat is het doel van HalloStroom. Daar werken wij elke dag aan.

Doe jij mee? Lees nu meer over het huren van zonnepanelen bij HalloStroom.

Wil je weten of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen?

Doe nu de HalloStroom dakcheck en ontvang een geheel vrijblijvende dakanalyse!

Meld je hier aan!

Recente berichten