Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Geplaatst door Meryem Barut op 10-jun-2020 11:05:32

Je ziet ze inmiddels overal in het straatbeeld: zonnepanelen. En dat is niet zonder reden. Veel mensen ontdekken de vele voordelen. Van een dalende energienota tot duurzame opwekking van energie. Een echte win-winsituatie dus. Wil je ook online een vrijblijvende offerte aanvragen? Doe dan eerst de dakcheck en kijk of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. En, lees alvast meer over de soorten daken, de huurmogelijkheid en de subsidieregeling.

 

Check je dak

Voordat je zonnepanelen gaat kopen, is het belangrijk om te weten of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Schijnt er bijvoorbeeld genoeg zon op de beoogde plaats van de panelen? Verdien je daarmee je investering terug en zo ja, hoe snel? En zijn ook de maat en vorm van je dak geschikt? De online dakcheck van HalloStroom laat je zien hoeveel zonnepanelen op je dak passen en hoeveel geld je daarmee bespaart.

Zonnepanelen op een oud dak

Na de dakcheck weet je welk deel van jouw dak de meeste zonuren opvangt, zodat je daar de zonnepanelen kunt plaatsen. Heb je een oud dak? Dat moet geen probleem zijn. Belangrijk is dat het dakbeschot stevig is en niet rot. Is het dakbeschot wel rot? Dan is het beter om dit eerst te vervangen door nieuw hout om latere problemen te voorkomen.

Zonnepanelen op een plat dak

Zonnepanelen op een plat dak laten plaatsen kan prima. Is het dak ouder dan tien jaar? Laat de staat van het dak (en eventuele bitumen) dan wel controleren door een dakdekker, zodat je niet met lekkages kampt als je zonnepanelen al liggen. Overigens is een plat dak, in goede staat, juist bijzonder goed geschikt voor zonnepanelen. Het is eenvoudig om ze optimaal op de zon te plaatsen en zo het maximale rendement eruit te halen.

Zonnepanelen op een schuin dak

Aan een schuin dak zijn enkele voorwaarden verbonden als je de kracht van de zon zoveel mogelijk wilt benutten. Het is goed als het dak een hellingshoek van minstens 15 graden heeft. Staan er gebouwen of bomen bij je huis die schaduw op het dak werpen? Geen probleem! Er zijn zonnepanelen die ook energie opwekken als de zon wat minder krachtig is. De ligging van je dak bepaalt wel hoeveel energie de zonnepanelen opleveren.

Oost, West, Zuid het best?

Enkele jaren geleden kreeg je alleen het beste rendement van je zonnepanelen als je dak op het zuiden lag. Tegenwoordig is dat minder interessant. De techniek staat niet stil en zonnepanelen zijn veel krachtiger dan vroeger. Natuurlijk brengt een zonnepaneel dat veel in de schaduw ligt minder op dan een zonnepaneel dat de hele dag zon vangt. Door zonnepanelen te combineren met een optimizer gebruik je iedere paneel maximaal. Hierdoor maakt het minder uit hoeveel zon je op je dak hebt.

Geen grote investering nodig!

Je kunt zonnepanelen kopen, maar dat vraagt om een enorme investering. Daarom kun je ook bij veel partijen zonnepanelen huren. Zo ook bij HalloStroom, maar dan op een transparante manier. Zonder verborgen kosten. En zonder zorgen. HalloStroom ziet de huurprijs die je betaalt als investering. Daardoor kun je de zonnepanelen na tien jaar kopen voor het vaste bedrag van 50 euro per paneel. Daarna gebruik je de zonnepanelen nog eens twintig jaar zonder daar iets voor te betalen. Die opgewekte energie is dus pure winst! Lees meer over de mogelijkheid om zonnepanelen te huren bij HalloStroom.

Subsidie voor zonnepanelen

Op zoek naar een subsidieregeling voor je zonnepanelen? Informeer ernaar bij je gemeente. Houd wel rekening met allerlei voorwaarden, waaronder vaak de eis dat je zonnepanelen koopt. Daarom is mogelijkheid tot huren bij HalloStroom ook zo interessant. Je betaalt een kleiner bedrag per maand en na tien jaar kun je eigenaar worden door de panelen over te kopen. Kan, hoeft niet. Het voordeel van deze constructie is dat je niet direct een groot bedrag moet investeren. En, dat je huur betaalt maar later eigenaar kunt worden.

Wek je eigen energie op

Klinkt zonnepanelen huren jou als muziek in de oren? Check dan nu of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen met de online dakcheck!

Check je dak

Topics: zonnepanelen

Wij zeggen hallo tegen de nieuwe energiewereld

Die energie is 100% duurzaam en hernieuwbaar, zonder vieze bijsmaak. Opgewekt door duizenden huishoudens tegelijk in plaats van vervuilende kolencentrales. En vrij te delen met iedereen. Wij gaan die energie bereikbaar maken. Voor iedereen. Dat is het doel van HalloStroom. Daar werken wij elke dag aan.

Doe jij mee? Lees nu meer over het huren van zonnepanelen bij HalloStroom.

Wil je weten of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen?

Doe nu de HalloStroom dakcheck en ontvang een geheel vrijblijvende dakanalyse!

Meld je hier aan!

Recente berichten