5 zonnige redenen om nú zonnepanelen te huren

Geplaatst door Meryem Barut op 5-apr-2023 10:48:00

Wat een zonnige maanden hebben we achter de rug! Dat belooft wat voor de zomer. En, voor de komende jaren. Het aantal zonuren in Nederland lijkt namelijk alleen maar toe te nemen, zo voorspellen deskundigen. En laat dat nou gunstig zijn als je eraan denkt om zonnepanelen te nemen. Zo is de energieopbrengst dus al snel rendabel. We geven je vijf zonnige redenen om nu zonnepanelen van HalloStroom te huren.

 

1: De zon schijnt steeds vaker …

De zon is steeds vaker en langer zichtbaar. Of het nu komt door de klimaatverandering of door de verbeterde luchtkwaliteit met minder bewolking. Zo lag het gemiddeld aantal zonuren dertig jaar geleden nog op 1.480 uur per jaar, en zitten we nu al aan de 1.700 uur. Ideaal als je zonnepanelen op je dak wilt laten leggen. Want hoe meer zon, hoe meer opgewekte energie die je overal voor kunt gebruiken.  

2: … en feller

We nemen even april 2020 als voorbeeld. Die maand was de energieopbrengst van zonnepanelen ongekend hoog. Niet alleen door de vele zonuren (ruim 250 ten opzichte van 178 gemiddeld), maar ook door de felheid van de lentezon. Er zijn toen zelfs records gebroken met zonnepanelen. Hallo dalende energierekening!

3: Een zonnig en koud klimaat is het beste

Nederland is het land bij uitstek voor zonnepanelen. De zomermaanden brengen al veel opgewekte energie op, de lentemaanden zelfs nog meer. Juist dan stijgt de energieopbrengst op de meters. In de lente is het namelijk vaak zonnig, met genoeg daglicht en een wat koelere temperatuur. Door die kou hebben zonnecellen een betere geleiding. En dat zie je terug in de cijfers.

4: Zonnepanelen in Nederland leveren snel iets op

Zonnepanelen rendabel? Jazeker! Vooral als je ze op de juiste plek én op de juiste manier laat installeren. HalloStroom neemt je daarbij alle zorgen uit handen. Je krijgt alle informatie over de beste locatie op je dak, de dekkingsgraad, hellingshoek en de maximaal haalbare opbrengst. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Doe de makkelijke online dakcheck. Binnen twee minuten weet je of jouw dak in aanmerking komt, waarna je een vrijblijvende offerte ontvangt.

5: Altijd lekker weer bij HalloStroom

Als je zonnepanelen huurt, hoef je geen diepte-investering te doen. Bovendien kun je ze na tien jaar tegen een vast bedrag van 50 euro per paneel overnemen. Kan, hoeft niet! Er zijn geen verborgen kosten en geen indexeringen van de huurprijs. En gaat er iets kapot aan een zonnepaneel of onderdeel, dan vervangen de medewerkers van HalloStroom dit zonder meerkosten. Je weet dus altijd precies waar je aan toe bent dankzij de transparante service. Mooi weer toch!

Wek je eigen energie op

En, zijn zonnepanelen iets voor jou? Check dan nu of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen met de online dakcheck!

Check je dak

Topics: blog, zonnepanelen, zonnepanelen huren

Wij zeggen hallo tegen de nieuwe energiewereld

Die energie is 100% duurzaam en hernieuwbaar, zonder vieze bijsmaak. Opgewekt door duizenden huishoudens tegelijk in plaats van vervuilende kolencentrales. En vrij te delen met iedereen. Wij gaan die energie bereikbaar maken. Voor iedereen. Dat is het doel van HalloStroom. Daar werken wij elke dag aan.

Doe jij mee? Lees nu meer over het huren van zonnepanelen bij HalloStroom.

Wil je weten of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen?

Doe nu de HalloStroom dakcheck en ontvang een geheel vrijblijvende dakanalyse!

Meld je hier aan!

Recente berichten